Startpagina Quatro Advies support
Bestanden exporteren
Vragen over de bestelling
Vragen over de verzending
Contact met Quatro Advies
Bestanden maken en uploaden

Bestanden exporteren

Alle programma’s waar een pdf mee te maken is werkt bij Quatro Advies. Zie hoe aan te leveren voor de specificaties. De grafische programma’s van Adobe zijn daarvoor erg handig. Wij werken zelf met Adobe Indesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop.
Hoe je moet exporteren verschilt per programma. Voor de adobe programma’s volg je deze stappen voor het exporteren naar juiste pdf.

Photoshop: bestand > opslaan als > adobe pd f> bewaar > selecteer ‘ PDF/X-1a(2001)’ > pdf versie 1.3
InDesign: bestand > exporteren > adobe PDF (afdrukken) > bewaar > selecteer ‘ PDF/X-1a(2001) standaard’ > vink ‘pagina’s’ aan (en bij folders spreads) > check even bij ‘tekens en afloopgebied’ dat ‘afloopinstellingen van document gebruiken’ aangevinkt staat.
Illustrator: bestand > opslaan als > adobe pd f> bewaar > selecteer ‘ PDF/X-1a(2001)’ > pdf versie 1.3 > check even bij ‘tekens en afloopgebied’ dat ‘afloopinstellingen van document gebruiken’ aangevinkt staat.

Heeft u geen Adobe bewerkingsprogramma? Geen probleem, er zijn genoeg andere programma’s online om uw ontwerp drukklaar te maken. Het belangrijkste is dat je jouw bestand opslaat als .pdf in het juiste formaat.
Heb je een bestand in Word? Gebruik dan de pdf werktekening om de afmetingen juist te hebben. Maak het ontwerp binnen deze marges en sla het ontwerp vervolgens op als pdf: bestand, opslaan als, pdf
Heb je geen Adobe bewerkingsprogramma? Geen probleem, er zijn genoeg andere programma’s online om uw ontwerp drukklaar te maken. Het belangrijkste is dat je jouw bestand opslaat als .pdf in het juiste formaat.
Het is ook mogelijk om een ontwerp te exporteren naar pdf vanuit word. Gebruik de .pdf werktekening om de afmetingen juist te hebben. Maak het ontwerp binnen deze marges en sla het ontwerp vervolgens op als pdf: bestand, opslaan als, pdf

Vragen over de bestelling

Als je een bestelling hebt gedaan staan ze in jouw winkelmand. Rechtsboven staat hier een icoontje voor. Als je je hebt aangemeld krijg je een bevestigingsmail van jouw bestelling.
Iedere dag worden de bestellingen gecontroleerd door de klantenservice. Als de bestanden niet helemaal aan de drukwerk eisen voldoen nemen wij contact met je op. Wij geven echter alleen advies. De keuze is aan jou om hier iets mee te doen of niet. Als het een kleine aanpassing is en je komt er zelf niet uit, dan passen wij het voor je aan. De controle bestaat uit: gebruik van CMYK kleuren, aanwezigheid van afloopgebied en tekstmarge, formaat van het bestand en de resolutie van de afbeeldingen
Je kunt een offerte aanvragen of contact opnemen met info@quatroadvies.nl. We gaan ermee aan de slag en komen er zo snel mogelijk op terug.
Als de betaling niet is afgerond kan alles nog aangepast worden. Ga naar je eigen account en klik op ‘product aanpassen’.
Als de bestelling nog niet is betaald kan alles aangepast worden. Ga naar je eigen account en klik de bestelling aan die je wilt annuleren en klik op ‘verwijderen’.
Grotere oplages kunnen aangevraagd worden. Hiervoor kun je een offerte aanvragen of mailen naar info@quatroadvies.nl. Afwijkende oplages (zoals 51 stuks) is helaas niet mogelijk. Wij werken namelijk met vaste oplages.

Vragen over de verzending

Pakketten naar het buitenland worden verzonden met DHL. Op het moment leveren we alleen nog in Nederland en België.
In het bestelproces is het mogelijk om dezelfde bestelling op meerdere adressen te laten leveren.
Bezorgingen worden gedaan door PostNL of DHL.
Als de betaling nog niet is afgerond kan alles aangepast worden. Als je jouw persoonsgegevens wilt aanpassen kan dit via je eigen account.
Nadat een bestelling is gedaan wordt er een track en trace nummer via de mail gestuurd.
Wij vragen geen verzendkosten voor standaard verzending.
Levertijd kan per product verschillen. Kijk hier naar verschillende levertijden.

Contact met Quatro Advies

Wij willen graag helpen en vinden het leuk om tips te horen. Je kunt contact opnemen via het contactformulier.
We gaan ervan uit dat we kwalitatieve producten leveren. Mocht dit onverhoopt een keer niet het geval zijn, neem dan contact op met onze klantenservice en we lossen het zo spoedig mogelijk op. Je hebt uiteraard recht op een goed product. Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing.
Omdat Quatro Advies producten levert die speciaal voor jou gemaakt en bedrukt worden is er geen sprake van een zogenaamd herroepingsrecht. Het is dus niet mogelijk om ze te retourneren. Mocht een product onverhoopt niet naar wens zijn, neem dan contact op met onze klantenservice en we lossen het zo spoedig mogelijk op. Je hebt uiteraard recht op een goed product. Op al onze producten is de wettelijke garantie van toepassing.
Wat ontzettend vervelend. Je kunt contact opnemen met onze klantenservice via 0180 - 654 700 of info@quatroadvies.nl. Graag ontvangen wij je bestelnummer en een foto van de levering en de verpakking waarin het ontvangen is. Meld de schade binnen zeven dagen na ontvangst van je bestelling en wij zorgen dat het zo spoedig mogelijk opgelost wordt.
Het kan zijn dat je bestelling in delen wordt afgeleverd. Sommige producten hebben een langere levertijd en we willen je niet te lang laten wachten. Dit kun je zien in je bestelgegevens. We raden je aan om tot de dag erna te wachten om te kijken of het alsnog geleverd wordt. Indien dit niet het geval is kan je contact met ons klantenservice opnemen via 0180 - 654 700 of info@quatroadvies.nl. Houd je bestelnummer bij de hand. Wij zullen dit uitzoeken en indien nodig contact opnemen met de vervoerder. Uiteraard houden we je hiervan op de hoogte.
Bestellingen kunnen alleen te laat zijn bij tijdsleveringen. Is de levering alsnog te laat? Dan raden we aan contact op te nemen. We zoeken direct uit wat er aan de hand is en proberen de bestelling zo snel mogelijk op het afleveradres te krijgen. Waar nodig zoeken we een andere oplossing. Bij grote storingen melden we dit via de e-mail. PostNL levert tussen 09:00 en 18:00 uur. De bestelling zal dus tussen deze tijd worden geleverd. Overige levertijden zijn een indicatie. We zijn afhankelijk van PostNL en DHL.

Bestanden maken en uploaden

Op de homepage heb je de mogelijkheid om direct een bestand te uploaden. Als je al weet welk product je wilt kun je ook naar de specifieke productpagina gaan om daar een bestand te uploaden en om deze te bewerken.
Voor eisen en tips kun je kijken naar hoe aan te leveren en de templates voor de verschillende producten.
Het RGB model // Het RGB model is opgebouwd uit licht. Het zichtbare licht heeft drie primaire kleuren: rood, groen en blauw (RGB). Als je deze kleuren over elkaar heen legt krijg je wit. Dit model wordt gebruikt voor het beschrijven van kleuren die zelf licht produceren zoals computermonitoren, video-apparatuur, beamers en televisieschermen.

Het CMYK model // Het CMYK model is opgebouwd uit pigmenten. Dit model bestaat uit de secundaire kleuren cyaan, magenta en geel (CMY). Zwart is in deze kleurinstelling niet mogelijk en daarom wordt het gebruikt als vierde drukkleur (met K van key). Door deze vier verschillende kleuren te combineren zijn alle kleuren mogelijk om te maken. Het CMYK model wordt gebruikt voor het beschrijven van kleuren van objecten die zelf geen licht geven, maar die het licht van andere bronnen weerkaatsen. Daarom wordt dit gebruikt voor drukwerk. Hoe meer kleur er wordt gebruikt, hoe donkerder het wordt.
Voor drukwerk wordt Full Color CMYK gebruikt. Dit staat voor Cyaan, Magenta, Yellow en Key. Gebruik alleen diepzwart (key) bij kleurvlakken, niet bij teksten kleiner dan 15pt. Wil je de kleurinstelling zelf aanpassen? Dan kan dat in de Adobe programma’s door de kleurinstelling om te zetten naar CMYK.
Photoshop: afbeelding > instellingen > CMYK.
Indesign: exporteren > uitvoer > Kleuromzetting en doel
Illustrator: bestand > documentkleurmodus > CMYK
Op het moment ondersteund Quatro Advies alleen pdf’s, het liefste de pdf 1.3 versie.
De afkorting betekent Dots Per Inch, de hoeveelheid beeldpunten per inch (2,54 cm). Hoe meer beeldpunten, hoe scherper de afbeelding.
Om een afbeelding scherp af te kunnen drukken moet de DPI-waarde voldoen aan de opgestelde richtlijnen: 300 DPI voor regulier drukwerk en 150 DPI voor grootformaat drukwerk (spandoeken, vlaggen, panelen, canvassen e.d.). Wanneer je een lagere DPI-waarde hanteert, bestaat de kans dat de afbeelding onscherp is. Indien je een bestand met een hogere DPI-waarde aanlevert, zal deze terug worden geschaald naar 150 of 300 DPI door onze bestandscontrole.
Om te voorkomen dat letters verschuiven of verspringen is het slim om de teksten om te zetten naar lettercontouren. Lettercontouren is omgezette tekst naar objecten/lijnen. Dit kan je doen in de Adobe programma’s. Let wel op dat na het omzetten het niet meer mogelijk is om jouw tekst te bewerken. Een tip is om dan twee versies op te slaan. We raden aan om niet kleiner dan 6pt te gebruiken vanwege de leesbaarheid.

Houd je teksten en andere belangrijke informatie binnen de veiligheidsmarge, dan weet je zeker dat ze er niet afvallen. Als je een nieuw document aanmaakt stel je dit in bij marge en zet je op 3 mm. Je zult een lijn zien in je document. Gebruik de templates als voorbeeld. Hierin staat alles op voorhand ingesteld.
Photoshop: selecteer een tekstblok, tekst, contouren maken.
InDesign: selecteer een tekstblok, tekst, contouren maken.
Illustrator: selecteer een tekstblok, tekst, letteromtrekken maken
Als je bijvoorbeeld een dubbelzijdig visitekaartje hebt is het handig om een dubbele pdf te uploaden. Lever je een enkele pdf aan? Dan word de achterzijde wit gedrukt. Weet je niet hoe je een dubbele pdf moet maken? Mail dan de klantenservice met de losse bestanden, zij voegen deze samen en mailen je het nieuwe bestand terug.